• Sitemap

Lubbeek en omliggende

Lubbeek

Lubbeek, bestaande uit de gemeenten Binkom, Linden, Lubbeek en Pellenberg, ligt in het zuiden van het Hageland tussen vier grote steden; Aarschot, Leuven, Tienen en Diest. Toch is Lubbeek nog een zeer groene, landelijke gemeente met een groot aantal natuur- en parkgebieden,een aantal grote hoeves en verschillende kastelen met bijhorende parken.
De gemeente vertoont enkele bijzonderheden op het gebied van reliëf, nl. onze gemeente wordt doorkruist door de Hagelandse Heuvels. In Pellenberg wordt door de Molenberg een meer dan 100m hoge plateau gevormd.
Het groene en landelijke Lubbeek kan uitgebreid ontdekt worden via zijn verschillende wandel- en fietsroutes.
Bron: www.toerismehageland.be

lubbeek

aarschot

Aarschot

Op een steenworp van Leuven en Diest ligt Aarschot. Sinds mensenheugenis liggen kunst en cultuur Aarschot nauw aan het hart. De talrijke standbeelden en monumenten gaven Aarschot de bijnaam "Beeldenstad". Deze bezienswaardigheden kan je zelf ontdekken of met een professionele stadsgids.
De Demer en zijn meanders vormen een groen lint door het Aarschotse grondgebied. Voeg daarbij de fabelachtige natuurgebieden die Aarschot rijk is en je krijgt een droombestemming voor natuurliefhebbers.

Bron: www.toerismeaarschot.be


Leuven

Wie Leuven actief of anders wil beleven, komt ruim aan zijn trekken. Je kan er roeien op een vijver of relaxen in een sauna,ballonvaren, klimmen of als Noormannen de Dijle afvaren in Vikingsnekken.
Dé actieve hoogvlieger is echter het fietsen. Leuven is een stad in volle metamorfose. Straten, pleinen, gebouwen en hele stadswijken evolueren mee in een snel veranderende samenleving. Leuven grijpt deze modernisering aan om kwaliteitsvolle hedendaagse architectuur te integreren temidden van haar eeuwenoude vaste waarden. Oud en nieuw versterken elkaar en zorgen samen voor een prachtig stedelijk decor.
Bron: http://www.leuven.be/vrije-tijd/toerisme/

Leuven

Diest

Diest

Diest laat zich niet alleen lezen als een geschiedkundig verhaal, maar is ook een levendige stad waar het aangenaam is om te wonen, te winkelen en mensen te ontmoeten.
Diest heeft werkelijk alles om het zijn bezoekers naar hun zin te maken - of je er één dag of een week verblijft, in zomer of in winter, alleen, met het hele gezin of in groep.
Stappers en fietsers kunnen in het centrum en de landelijke omgeving hu hartje ophalen. Om op adem te komen kan je op een zonnig terras genieten van het uitzicht en een glas lokaal Gildenbier of Hagelandse wijn.
Bron: http://www.diest.be/

Vragen? Opmerkingen?